Töltött burgonya csípős pürével recept
70 perc
A Töltött burgonya csípős pürével hozzávalói:
10 nagy szem burgonya
4 db piros hegyes csemegepaprika
2 db chili paprika
3 dl habtejszín
5 dkg teavaj
Ízlés szerint: csemege és csípős fűszerpaprika (vagy paprikakrém)
őrölt fekete bors
A díszítéshez: zöld fűszernövények.
A Töltött burgonya csípős pürével elkészítési módja:
Elkészítésekor előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A burgonyát megmossuk, tepsibe tesszük és kb. 40 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és félre tesszük. Ha kissé Ha kicsit lehűlt, levágjuk a burgonyák tetejét és kikaparjuk a belsejüket, majd a burgonyákat meleg helyen pihentetjük. Ügyeljünk arra, hogy a burgonya héja ne sérüljön meg. Megtisztítjuk a paprikát és a csilipaprikát, eltávolítjuk el a magokat, majd az egészet kockára daraboljuk és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a tejszínt és az egészet pépesítjük botmixerrel, de közben ízlés szerint ízesítjük sóval, és őrölt borssal. Ha kész a tejszínes pürét a tűzhelyen felforraljuk, majd lehúzva a tűzről és hozzáadjuk a burgonyák kikapart belsejét, villával szétnyomkodjuk, majd alaposan átkevergetjük. Ezután megízlelve utánaízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és chili paprikaporral és beállítjuk a csípősséget is. Mindent összekeverünk, majd a kész pépet a kivájt burgonyákba töltjük. Ha kész vajdarabokat teszünk a töltelék tetejére és megszórjuk vágott fűszernövényekkel.
Aki szereti az erősen csípős ízeket, az tegyen bele több chilipaprikát.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. jan. 10. 06:07
A töltött burgonya csípős pürével elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.