Csirke korma recept
A Csirke korma hozzávalói:Étolaj
2 fej hagyma
Kesudiószószosz
víz
kb 200 gramm csirkemell
csemegepaprika
1 tk garam masala
koriander
só
kurkuma
kókuszreszelék
Habtejszín
A Csirke korma elkészítési módja:
Egy edényben 4-5 cl étolajon megpirítunk 2 apróra felvágott fej hagymát. Hozzáteszünk 4-5 cl kesudió szószt (az elkészítését lásd a Tippeknél) Felöntjük vízzel, majd hozzátesszük a kockákra vágott csirkemellet. Hozzáteszünk ½ tk csemegepaprikát. Hozzáadunk 1 tk Garam Masalát, ½ tk őrölt koriandert, csipet sót, kurkumát, majd puhára főzzük fedő alatt kis lángon a csirkét. Kókuszreszeléket adunk hozzá. A végén 1,5 dl habtejszínt teszünk bele. Kész, lehet tálalni! Tipp: A kesudió szósz alkotóelemeit először megfőzzük (Kb. egy órán keresztül), majd össeturmixoljuk. 3-4 cl étolaj szegfűszeg kardamom (zöld) fahéj kardamom (barna) kb 1 kg hagyma 4-5 paradicsom 10-15 gerezd fokhagyma 5 dkg kesudió (nem sós!) víz só
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. szept. 26. 19:23
A csirke korma elkészítési módja és hozzávalói.