Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirke korma recept

Csirke korma recept

A Csirke korma hozzávalói:
Étolaj
2 fej hagyma
Kesudiószószosz
víz
kb 200 gramm csirkemell
csemegepaprika
1 tk garam masala
koriander

kurkuma
kókuszreszelék
Habtejszín


A Csirke korma elkészítési módja:
Egy edényben 4-5 cl étolajon megpirítunk 2 apróra felvágott fej hagymát. Hozzáteszünk 4-5 cl kesudió szószt (az elkészítését lásd a Tippeknél) Felöntjük vízzel, majd hozzátesszük a kockákra vágott csirkemellet. Hozzáteszünk ½ tk csemegepaprikát. Hozzáadunk 1 tk Garam Masalát, ½ tk őrölt koriandert, csipet sót, kurkumát, majd puhára főzzük fedő alatt kis lángon a csirkét. Kókuszreszeléket adunk hozzá. A végén 1,5 dl habtejszínt teszünk bele. Kész, lehet tálalni! Tipp: A kesudió szósz alkotóelemeit először megfőzzük (Kb. egy órán keresztül), majd össeturmixoljuk. 3-4 cl étolaj szegfűszeg kardamom (zöld) fahéj kardamom (barna) kb 1 kg hagyma 4-5 paradicsom 10-15 gerezd fokhagyma 5 dkg kesudió (nem sós!) víz


Kategória: Húsételek receptjei


A csirke korma elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook