Csirkés padlizsánleves recept
A Csirkés padlizsánleves hozzávalói:70 dkg padlizsán,
40 dkg uborka,
2 csirkemell,
25 dkg metélt tészta,
citrom (leve),
1 fej hagyma,
1 cm gyömbér (darabka),
1 kávéskanál kömény,
1 kávéskanál fűszerpaprika (piros),
1 kávéskanál őrölt gyömbér,
1 kávéskanál kurkuma,
1 kávéskanál curry,
4 koriandermag,
1 gerezd fokhagyma,
5 evőkanál olaj,
só.
A Csirkés padlizsánleves elkészítési módja:
Az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az őrölt fűszereket és 4 dl vizet. Összekeverjük, felforraljuk, sóval ízesítjük, és 15 percig főzzük. A csirkemellet hosszú, vékony szeletekre vágjuk, a levesbe tesszük a felkockázott uborkával és padlizsánnal, és 25 percig főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, és a főzés vége előtt 5 perccel a leveshez adjuk. A tűzről levéve citromlével ízesítjük, korianderrel megszórva, citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. ápr. 2. 09:00
A csirkés padlizsánleves elkészítési módja és hozzávalói.