Csirke diós-tejszínes mártással, mézes sült almával recept
A Csirke diós-tejszínes mártással, mézes sült almával hozzávalói:60 dkg bőr nélküli csirkemell vagy felsőcomb kicsontozva,
2 fej hagyma,
4 dl félédes fehérbor,
3-4 dl tejszín,
10 dkg durvára vágott dió,
3 db savanyú alma,
méz,
só.
A Csirke diós-tejszínes mártással, mézes sült almával elkészítési módja:
A csirkedarabokat megsózzuk, jó duci darabok legyenek, ne szeleteljük! A hagymákat felkarikázzuk, majd egy műanyag tálba a csirkedarabokat és a hagymákat rétegezzük. Az egészet meglocsoljuk a borral, hogy ellepje, majd mehetnek a hűtőbe hűsölni éjszakára. Előveszünk egy jó nagy tepsit, beletesszük a pácolt csirkedarabokat és az előzőleg félbevágott, kimagozott és mézzel megkent almákat. A leszűrt pácléből kicsit öntünk az egész alá, és előmelegített sütőbe toljuk közepes lángra. Sülés közben néha meglocsolgatjuk a félretett leszűrt páclével. Közben egy serpenyőben illatosra pirítjuk a diót. A tejszínt felforraljuk, sózzuk, pici szerecsendió mehet bele, annak, aki szereti, és a pirított dióval kis lángon főzzük, sűrítjük. A csirkécskéket és az almákat tálra szedjük, a mártást külön csészében kínáljuk mellé.
Krumplipüré, esetleg rizs illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. márc. 31. 06:17
A csirke diós-tejszínes mártással, mézes sült almával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.