Baszk csirke, ahogy én csinálom recept


1/2 kg csirkemell (csont nélkül)
25 dkg gomba
1 kis fej hagyna
5 gerezd fokhagyma
1 bő evőkanál ketchup
kevés Worcestershire szósz (vagy szójaszósz)
1,5 dl félédes vörösbor
1 babérlevél
petrezselyem
só, bors
olívaolaj
vaj
A Baszk csirke, ahogy én csinálom elkészítési módja:
A csirkemelleket 4-be vágtam, megsóztam, borsoztam. Olajon kicsit megpároltam az apróra összevágott hagymát, átpirítottam rajta a húst, majd a csirkét kivéve a szintén összedarabolt gombát enyhén megsózva. A húst visszatettem, hozzáadtam a bort, ketchupot, Worcestershire szószt, babérlevelet, petrezselymet. Rövid ideig lefedve pároltam, majd vizet öntöttem alá és forró sütőben szaftjára sütöttem. Végül minden húsdarabra picike vajat tettem és rápirítottam.
Azoknak ajánlom, akik szeretik a kicsit pikáns, mediterrán jellegű ízeket.
Köretként sültkrumplit adtam hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 'szti, 2007. febr. 15. 08:43
A baszk csirke, ahogy én csinálom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.