Szumátrai csirkemell recept
A Szumátrai csirkemell hozzávalói:80 dkg csirkemell
3 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál curry
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt édeskömény
3 evőkanál kukoricaolaj
4 evőkanál kókusztej
ketchup
3 csilipaprika
4 szál bazsalikom
só
A Szumátrai csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, megmossuk. Kevés sóval, curryvel roston megsütjük. Közben elkészítjük a mártást. Felhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük az összezúzott fokhagymát, a karikára vágott csilipaprikát, a fahéjat, a köményt, a curryt, sót, ketchupot. Jól elkeverjük, és felöntjük a kókusztejjel. A megsült csirkemelleket beletesszük a kókusztejes, fűszeres lébe, és 4-5 percig együtt pároljuk. Állandóan kevergetni, rázogatni kell, míg be nem sűrűsödik, ügyelve arra, hogy le ne égjen.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2009. febr. 15. 09:54
A szumátrai csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.