Csirkehúsos rakott tészta recept
A Csirkehúsos rakott tészta hozzávalói:2 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 doboz hámozott paradicsom
4-5 evőkanál olivaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
50 dkg csirkemellfilé
3 evőkanál étolaj
40 dkg rövid csőtészta
2 csomag mozzarella sajt
50 dkg koktélparadicsom
1 csokor bazsalikom
1 teáskanál oregánó
só, bors
a tál kikenéséhez margarin
A Csirkehúsos rakott tészta elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. A hámozott paradicsomot még a dobozban felaprítjuk. A felhevített olivaolajon a kétféle hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot meg a paradicsompürét. Sóval, corssal ízesítjük, fedő alatt 15-20 percig főzzük. A csirkemellfilét a felhevített sima olajon 10-12 perc alatt minden oldalról megsütjük, majd megsózzuk, borsozzuk és kivesszük. A tésztát kifőzzük. A lecsöpögtetett mozarellát vékonyan felszeleteljük, a koktélparadicsomokat félbevágjuk. Az oreganót és néhány levél kivételével a bazsalikomot finomra aprítjuk. A koktélparadicsommal a mártáshoz adjuk és fedő alatt kb. 5 percig főzzük. A lecsöpögtetett tésztát a mártás felével összekeverjük, a margarinnal kikent tűzálló tálba halmozzuk. Ráfektetjük a felszeletelt csirkemellet, a maradék mártással meglocsoljuk és a mozzarellaszeletekkel kirakjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokonkb. 30 percig sütjük. A félretett bazsalikomlevelekkel díszítve azonnal tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Dizzz, 2008. ápr. 2. 10:36
A csirkehúsos rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.