Csípős mediterrán húsgombócok recept
A Csípős mediterrán húsgombócok hozzávalói:1 kg darált sovány marhahús
1 kg darált sovány sertéshús
1 hagyma
5 gerezd fokhagyma
3 tojás
fél csokor friss petrezselyem
1 evőkanál olasz fűszerkeverék
1 evőkanál só
3 teáskanál őrölt feketebors
1/2 dl olivaolaj
15 dkg reszel tsajt
A Csípős mediterrán húsgombócok elkészítési módja:
Egy nagy tálban összekeverjük a húsokat, apróra vágott hagymát, fokhagymákat, tojásokat, petrezselymet, az olasz fűszerkeveréket, sót, borsot. Készítek belőle 16-18 nagyobb gombócot, amit formásra lapogatok, de nem túl laposra. Előmelegítt sütőben sütöm 15 percig, majd rászórom a reszelt sajtot és még sütöm így 5 percet.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Dizzz, 2008. ápr. 1. 11:18
A csípős mediterrán húsgombócok elkészítési módja és hozzávalói.