Uborkás rokfortsaláta recept


1 nagy kígyóuborka
2 közepes nagyságú ecetes uborka
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg reszelt rokfort sajt
2 dl tejföl
1 dl majonéz
3 evõkanál marinált paradicsompaprika
1 fiola kapribogyó
ízlés szerint só és törött fekete bors
kevés cukor
Az Uborkás rokfortsaláta elkészítési módja:
A vöröshagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra vágjuk és megsózzuk (nem besózzuk, csak megsózzuk!). A paradicsompaprikát apró kockákra vágjuk, a megmosott uborkát héjastul lereszeljük az ecetes uborkával együtt. A levétõl leszûrt kapribogyót apróra vágjuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a kapribogyó levével, az összezúzott fokhagymával, a törött fekete borssal, kevés cukorral. A reszelt rokfortot és a többi összetevõt beleforgatjuk a mártásba, majd szorosan lefedve hûtõszekrényben érleljük legalább 3 órán keresztül. Pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:02
Az uborkás rokfortsaláta elkészítési módja és hozzávalói.