Gombás vagdalt recept
A Gombás vagdalt hozzávalói:25 dkg laskagomba
2 közepes nagyságú burgonya
1 db tojás
4 evõkanál zsemlemorzsa
1 nagy fej vöröshagyma
4 evõkanál olaj
fél dl tej
1 teáskanál piros füszerpaprika
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött fekete bors
2 gerezd fokhagyma.
A Gombás vagdalt elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, és nyersen lereszeljük. Összekeverjük a tejjel, a tojással, a meghámozott és finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a fûszerekkel, 2 evõkanál zsemlemorzsával, majd hozzáadjuk a megmosott, letisztított és nagyon apróra vágott gombát. Az egészet addig gyúrjuk, gyömöszöljük, amíg a folyadékot mind felveszi, és formázhatóra összeáll. Nedves kézzel 8 pogácsát alakítunk belõle, majd zsemlemorzsában megforgatva, kiolajozott tepsire tesszük. A tetejüket is bekenjük olajjal, és az elõmelegített, forró sütõben szép pirosra megsütjük mindkét oldalát. Bármilyen zöldség- vagy burgonyaköret illik hozzá.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:30
A gombás vagdalt elkészítési módja és hozzávalói.