Sajtos póréhagyma recept


3 szép szál póréhagyma fehér része
a bundázáshoz 2-3 evõkanál liszt
3 tojást
8-10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg reszelt keménysajt
1 mokkáskanál só és 1 mokkáskanál törött fekete bors
olaj a sütéshez.
A Sajtos póréhagyma elkészítési módja:
A tojásokat habosra keverjük a sóval és a borssal. A póréhagyma fehér részét megmossuk és 3 cm-es darabokra vágjuk. Lisztben megforgatjuk, majd az ízesített tojásba mártjuk, és a reszelt sajtban meghempergetjük. Ezután ismét a tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsában megforgatva, bõ, forró olajban szép aranysárgára sütjük. (Ha így bundázzuk, a sajt biztosan nem ég és nem is olvad meg.) A felesleges olajat lecsöpögtetve meleg tálra rakjuk, és tetszés szerinti burgonyakörettel, valamint salátával tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:28
A sajtos póréhagyma elkészítési módja és hozzávalói.