Alessandro kedvenc egyben sült lencsefasírtja recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro kedvenc egyben sült lencsefasírtja hozzávalói:
2 doboz lencsekonzerv (a levét le kell csöpögtetni),
20 dkg apró zabpehely,
5 dkg zabkorpa,
5 dkg lenmagpehely,
1 zsemle 2 dl tejben áztatva,
3 tojás,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1,5 fej fokhagyma,
2 fej nagyobb vöröshagyma
fűszerek ízlés szerint: sok majoránna, só, bors,
őrölt kömény, friss vagy szárított snidling,
2 evőkanál csípős mustár,
1 evőkanál darált csemegepaprika,
1-2 evőkanál piros paprika
Az Alessandro kedvenc egyben sült lencsefasírtja elkészítési módja:
Pont úgy készül, mint a hagyományos fasírt darált húsból, csak itt a darált hús helyett a lencsét használjuk. Az apróra vágott hagymákat a többi alapanyaggal alaposan összedolgozzuk egy nagyobb keverőtálban. Kb. nokedli tészta sűrűségűnek kell lennie. Ha sűrű, akkor egy kevés tejjel lazítjuk, ha pedig híg akkor tehetünk bele egy kevés zsemlemorzsát. Összekeverés után legalább fél órát pihentetni kell, hogy a pelyhek és a korpa egy kicsit felszívja a tejet. Utána kivajazott, kimorzsázott tepsibe vagy sütőformába öntjük a masszát és 250 C°-on fél óráig alsó-felső lángon sütjük. Ezután visszavesszük a hőfokot kb. 200 C°-ra és további 30-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a közepe már nem folyós, de azért kissé puha állagú marad.
Igazán egyszerűen elkészíthető, finom húspótló étel. Bármilyen főzelék méltó feltétjeként, vagy akár önálló fogásként is kitűnő étel. Akár hidegen is lehet fogyasztani pl. szendvicsbe rakva.
Tej helyett növényi tejet is használhatunk. És akkor már a vegetáriánusok is ehetik, feltéve ha megeszik a tojást.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. máj. 15. 18:50
Az alessandro kedvenc egyben sült lencsefasírtja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.