Alessandro egyszerű túrós lepénye aszaltgyümölcsökkel recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro egyszerű túrós lepénye aszaltgyümölcsökkel hozzávalói:
1,5 dl tej vagy növényi tej (zab, kókusz, mandula...)
4 kanál búzadara,
2 kanál nádcukor,
2 tojás,
1/2 teáskanál só,
10 dkg mazsola,
5 dkg aszalt gyümölcs (ki mit szeret - szilva, barack, meggy, áfonya...)
30 dkg tehéntúró,
1 ek. vanília aroma,
némi vaj a tepsi kikenéséhez,
1 kanál zsemlemorzsa a kivajazott tepsibe,
ízlés szerint még édesíthetjük steviával, vagy xilittel
Az Alessandro egyszerű túrós lepénye aszaltgyümölcsökkel elkészítési módja:
Az aszalt gyümölcsöket 15 percre beáztatjuk. A búzadarát elkeverjük a tejben. (vagy a növényi tejben) Állni hagyjuk kb. 15 percig. Kézi mixerrel habosítsuk ki a cukrot a tojásokkal, tegyük hozzá a túrót, a sót, majd a megduzzadt búzadarát is. Keverjük a masszába a vanília aromát és az áztatott aszalt gyümölcsöket is. Ha túl folyós lenne adhatunk még hozzá egy kevés búzadarát. (Híg tejbegrízhez hasonlónak kell lennie.) Vajjal kikent, zsemlemorzsával vagy grízzel meghintett kisebb tepsibe vagy formába öntsük a lepény tésztáját. Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 percig sütjük. A sütő ajtaját ne nyitogassuk, mert a lepény összeesik.
Igazán egyszerű, gyors és nagyon finom süti kb. 2-3 főre.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. ápr. 30. 18:52
Az alessandro egyszerű túrós lepénye aszaltgyümölcsökkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.