Halvah recept
45 perc
A Halvah hozzávalói:
1 csésze búzadara
2 teáskanál olaj
5 csésze forrásban lévő víz
só
1 marék mazsola
2 meghámozott szeletelt alma
csipet őrölt fahéj
Egy marék pirított mandula
Almaszósz
A Halvah elkészítési módja:
Pirítsuk meg az olajon a búzadarát . Öntsük sá a forrásban lévő vizet , sózzuk meg . Keverjük állandóan . tegyük bele a mazsolát , a vékonyra szelt almát és a fahéjat . Főzzük még 20 prcig . Tálaljuk hidegen , pirított összezúzott mandulával és almaszósszal .
Különleges , cukor nélkül készült édesség . Lehet még , hozzáadni , reszelt narancshéjat . Vagy mondjuk , pikáns rebarbara szósszal tálalni .
Gyerekek kedvence .
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ve48, 2007. szept. 29. 08:56
A halvah elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.