Almás-túrós rácsos szelet recept
Az Almás-túrós rácsos szelet hozzávalói:Tészta
60 dkg liszt
40 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
3 kanál tejföl
1 sütőpor
1 teáskanál citromlé
Almatöltelék
1 kg alma
1-2 kanál búzadara
15 dkg cukor
3 dkg vaj
fahéj
Túrótöltelék
50 dkg túró
20 dkg porcukor
1 tojássárgája
mazsola
1 vaníliás cukor
2 kanál búzadara
3 + 2 kanál baracklekvár
Az Almás-túrós rácsos szelet elkészítési módja:
Az almatöltelékkel célszerű kezdeni,mert annak hűlni kell. A vajon megpároljuk a reszelt,kinyomkodott almát. Kevergetés közben beletesszük a cukrot,fahéjt. Mikor megpárolódott belekeverjük a búzadarát,és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,nagyobb részét tepsibe tesszük,a rácsnak való részt meghagyjuk későbbre. A tepsibe tett tésztát megkenjük lekvárral. A túrótöltelék hozzávalóit összedolgozzuk. Rákanalazzuk a lekvárral megkent tésztára. Erre jön a kihűlt alma. Az almatöltelék tetejére kiskanállal lekvárt teszünk. Erre rárakjuk a megmaradt tésztát rácsokban. De akár a rács közeibe is tehetjük a lekvárt. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben sütjük,kb. fél óra alatt sül meg,ez függ attól kinek milyen a sütője.
Ha szárazabb az alma elég bele 1 kanál búzadara is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 5c03c64660, 2014. aug. 10. 18:39
Az almás-túrós rácsos szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.