Mézes-meggyes rakott kalács recept
A Mézes-meggyes rakott kalács hozzávalói:6 személyre:
1 üveg magozott meggybefőtt
8 dkg cukor
1 ek. étkezési keményítő
20 dkg étcsokoládé
5 dl tejszín
25 dkg mascarpone (vagy krémes túró)
3 dl tej
8 dkg méz
50 dkg kalács
A Mézes-meggyes rakott kalács elkészítési módja:
A meggyet leszűrjük,a levét a cukor felével felforraljuk.A keményítőt összekeverjük 2 ek. vízzel és besűrítjük a meggylevet.Egyet forralunk rajta,beletesszük a meggyet és hagyjuk kihűlni. A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk és a kemény habbá vert tejszín felét hozzákeverjük az olvadt csokihoz. A mascarponét a cukor másik felével kikeverjük és beleforgatjuk a maradék tejszínhabot. A tejet összemelegítjük a mézzel. A szeletelt kalácsot egyenként belemártjuk a mézes tejbe és egy üveg tál alját kibélelünk vele. Ráöntjük a meggyet,majd ismét egy áztatott kalács réteg következik.Erre megy a túrókrém,újra kalács és végezetül a csokikrém.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szafy, 2014. aug. 10. 08:05
A mézes-meggyes rakott kalács elkészítési módja és hozzávalói.