Fekete-erdei meggytorta recept
A Fekete-erdei meggytorta hozzávalói:5 db. tojás
15 dkg. porcukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg. liszt
7 dkg. étkezési keményítő
10 dkg. darált mandula ( esetleg dió )
10 dkg. csokoládéreszelék
töltelékhez:
3 evőkanál cseresznyepálinka
8 dl. tejszín
15 dkg. porcukor
4 csomag habfixáló
10 dkg. csokoládéreszelék
1 üveg magozott meggybefőtt
A Fekete-erdei meggytorta elkészítési módja:
Az 5 tojás fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztben elvegyítjük a sütőport, a keveréket, valamint a keményítőt. A darált magvakat és a csokoládéreszeléket váltakozva hozzákeverjük a tojássárgákhoz. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába keverjük. Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába simítjuk és kisütjük. A kész tésztáról a karikát lehúzzuk és kihűtjük, majd kettő lapra vágjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük, a tejszínből a porcukorral és a habfixálóval kemény habot verünk. Az alsó tésztaréteget meglocsoljuk egy kanál cseresznyepálinkával, a tésztára terítjük a hab harmadát, megszórjuk a csokoládéreszelék felével és bőven megrakjuk meggyszemekkel.A torta tetején is ugyanígy járunk el, az oldalára is kenjünk a habból. Egy napig a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Cseresznyepálinka helyett a befőtt levét is használhatjuk.
Minél tovább érnek az ízek, annál finomabb.
Macerás, de finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tünci77, 2006. dec. 27. 22:23
A fekete-erdei meggytorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.