Krémes recept
A Krémes hozzávalói:1 cs. leveles tészta
25 dkg cukor
9 dl víz
4 cs. vanília puding
4 dl víz
12 db tojásfehérje
25 dkg cukor
A Krémes elkészítési módja:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom kettévágom, elnyújtom, kisütöm. Egy nagy lábasba beleöntök 9 dl vizet, hozzáadok 25 dkg kristálycukrot és felfőzöm. Elkeverem a 4 cs. pudingport a 4 dl (hideg) vízben és hozzáöntöm a sziruphoz, folyamatosan keverve sűrűre főzöm. A tojások fehérjét 25 dkg cukorral nagyon kemény habbá verem, és a még forró krémhez keverem. A lapokat a meleg krémmel megtöltöm. Ha kihült szeletelem.
Az egyik lapon még sütés előtt bejelölöm a vágás helyét, és majd ez lesz a felső lap. Így könnyebb lesz szeletelni. Én általában egy éjszakát hagyom hülni. A krém készítésénél az a fontos, hogy a fehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük. Nem kell zselatin bele. Megéri elkészíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Cili59, 2006. dec. 27. 13:34
A krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.