Piskótás francia krémes recept
A Piskótás francia krémes hozzávalói:Piskótalaphoz
3 db tojás
15 dkg cukor
1 dl tej (langyos)
0.3 dl napraforgó olaj
18 dkg liszt
3 g sütőpor
Krémhez
6 db tojásfehérje (2 dl legyen)
20 dkg cukor
100 g vaníliás pudingpor
5 dl víz
Hozzávalók még
30 dkg leveles tészta
3 dl hulala
15 dkg tortabevonó
0.5 dl napraforgó olaj
A Piskótás francia krémes elkészítési módja:
A leveles tésztából sütünk egy lapot, kb. olyan 30 cm×30 cm-es legyen, mert egy kissé majd összeugrik. Sütés előtt jól szurkáljuk meg, és hagyjuk pihenni kb. 20 percig. 200 fokon süssük. A piskótalaphoz a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel és az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Egy kb. 27 cm×27 cm-es lapot sütünk, 170 fokon légkeveréses sütőben. A krémhez a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A vízben a többi cukorral megfőzzük a pudingport, majd forrón a fehérjehabhoz keverjük. A leveles tésztára rákenjük melegen a krémet, majd ha kihűlt, rákenjük a felvert hulalát. Erre tesszük a piskótalapot. A tetejét bevonjuk az olajjal megolvasztott csokival.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 30×30 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. máj. 7. 07:46
A piskótás francia krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.