Narancsos krémes recept
A Narancsos krémes hozzávalói:2 réteslap
5 dkg olvasztott vaj
kevés narancsszirup
orange curd
tejszínhab spray
kevés porcukor a tetejére
A Narancsos krémes elkészítési módja:
1 dl vizet felteszünk forrni 3 ek cukorral és 1 ek szárított narancsvirággal, 1-2 percig főzzük, majd kivéve a virágot addig forraljuk, míg felére nem redukálódik a folyadék. A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, majd a narancsvirág sziruppal, és 3 részre hajtjuk. A kapott téglalapot 4 részre vágjuk. Két réteg sütőpapír közé tesszük, és a sütőpapír fölé egy másik tepsit teszünk, hogy a tészta egyenes, sima maradjon. Sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük. A kihűlt lapra orange curd-öt halmozunk, tejszínhabot fújunk a tetejére, és egy másik réteslappal lefedjük, porcukorral megszórjuk. Azonnal fogyasztandó.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 39x33 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. máj. 4. 12:59
A narancsos krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.