Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancsos krémes recept

Narancsos krémes recept

A Narancsos krémes hozzávalói:
2 réteslap
5 dkg olvasztott vaj
kevés narancsszirup
orange curd
tejszínhab spray
kevés porcukor a tetejére


A Narancsos krémes elkészítési módja:
1 dl vizet felteszünk forrni 3 ek cukorral és 1 ek szárított narancsvirággal, 1-2 percig főzzük, majd kivéve a virágot addig forraljuk, míg felére nem redukálódik a folyadék. A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, majd a narancsvirág sziruppal, és 3 részre hajtjuk. A kapott téglalapot 4 részre vágjuk. Két réteg sütőpapír közé tesszük, és a sütőpapír fölé egy másik tepsit teszünk, hogy a tészta egyenes, sima maradjon. Sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük. A kihűlt lapra orange curd-öt halmozunk, tejszínhabot fújunk a tetejére, és egy másik réteslappal lefedjük, porcukorral megszórjuk. Azonnal fogyasztandó.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 39x33 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancsos krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook