Bugátsza.(Krémes sütemény) recept
A Bugátsza.(Krémes sütemény) hozzávalói:4 csésze tej
1/4 csésze vaj
2/3 csésze finomra darált búzadara
2/3 csésze cukor
2 tojás és 2 tojássárga
kevés vaniliapor
2/3 csésze olvasztott vaj kenegetéshez
porcukor és fahéj megszórni
1/2 kg réteslap
A Bugátsza.(Krémes sütemény) elkészítési módja:
1.Előszőr a krémet készítjük el. Felfőzzük a tejet. Közben a másik lábosban kicsit megfuttatjuk a vajon a darát. Összekeverjük a tejjel,majd beletesszük a vaniliaport és cukrot. Miután a krém felfőtt,lehúzzuk a tűzről és a hőmérsékletkiegyenlítés elvét alkalmazva hozzáadjuk az egyik felvert tojást a 2 tojássárgával. 2.A lapok felével betakarjuk a tepsit,de úgy hogy a szélére is felhúzzuk. Beleöntjük a krémet,betakarjuk a másik felével a lapoknak,a lapokat persze egymás között megvajazzuk. 3.Kb.180 fokos előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Tálaláskor megnyitjuk picit és a krémes részt bőven megszórjuk fahéjjal és porcukorral.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: opál, 2007. márc. 18. 15:52
A bugátsza.(krémes sütemény) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.