Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Halálod után, több évtized boldogság után, mit várnál el az özvegyedtől? fórum

Halálod után, több évtized boldogság után, mit várnál el az özvegyedtől? (beszélgetés)

1 2
37. Regin_a (válaszként erre: 35. - Kentaurcica)
márc. 9. 15:03

Vagy igen vagy nem. Szomszédasszonyom 10éve özvegy, kimondta, férfi neki nem kell, energiával teli lót fut éli az életet

Apám halála után anyám is meghalt fél évre, keresztanyám esetében ugyanez volt, a 8évvel fiatalabb férje 6 hónap és annyi

Ilyenkor szerintem a lélek öli meg a hátramaradottat

Fiatalabb korban még lehet váltani és az a "normális"

Utánam senki nem marad. Szórjanak szét az út szélén, mondtam egy távoli ismerősnek

36. Érdekes73 (válaszként erre: 35. - Kentaurcica)
márc. 9. 12:52

Sok ilyen idős pár van.

Ismertek is: pl. [link]

[link]

35. kentaurcica (válaszként erre: 30. - Érdekes73)
márc. 9. 10:30
Olyankor mi történik, ha egyikük elmegy? Elmegy a másik is hamarosan?
34. kentaurcica (válaszként erre: 32. - Kisj)
márc. 9. 10:29
Szerelmem nem. Más igen.
márc. 8. 19:50

Semmit sem várok el.

De majdnem biztos vagyok benne,,hogy egyikünk sem választana új párt.

Nem kell temetőzni.

Szóratunk ha mindketten elmentünk.

Közös helyen,,ezt beszélni sem kellett.

32. kisj (válaszként erre: 13. - Kentaurcica)
márc. 8. 19:39
Halt már meg neked valakid is?
márc. 8. 18:45
Halálom után nekem már teljesen mindegy. Én már máshol leszek.
márc. 8. 18:44
Vannak olyan párok akik tényleg nem tudnak élni egymás nélkül így ez nem kérdés.
29. asztanaviszta (válaszként erre: 13. - Kentaurcica)
márc. 8. 16:43

Nálunk nem kell senkinek kijárnia majd a temetőbe.

Mindketten a szórásos temetés mellett tettük le a voksunkat. (remélhetőleg nem mostanában)

Mindenkit az életében kell megbecsülni és szeretni.

28. 55Judit (válaszként erre: 20. - Fokhagyma)
márc. 8. 15:19
Értelek. De az hogy jót kívánok valakinek, vagy elvárok tőle valamit, számomra nem ugyanaza. Ezért írtam.
márc. 8. 15:14
Hogy legyen boldog. Ennyit várnék.
26. Sirga (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
márc. 8. 15:02
Szeretném, ha találna valakit, akit szerethet, aki szereti. De gyanítom, hogy ő elutasítaná a gondolatot. (Őszintén? Én már mondtam neki, hogy ha úgy alakul, örülnék, ha újra boldog tudna lenni. Nekem már nem fog fájni. :) Elképzelni se tudná.)
márc. 8. 13:19
Lépjen csak tovább nyugodtan. Ez nem egyelő azzal hogy el is felejtene. Én nem tartom jónak ha valaki a múltban él és szinte vele hal a másikkal, mikőzben ő még él és várhatnak rá jó dolgok és itt nem csak egy új kapcsolatra értem.
márc. 8. 13:03
Bár nincs mögöttem évtizedes házasság, de halálom után is legyen boldog. Ha más oldalán, akkor ott.
23. globus (válaszként erre: 18. - Tien)
márc. 8. 12:17

Anyu unokatestvére azt mondta, ő azonnal öngyilkos lesz, ha a felesége meghal. Már el van készítve a gyógyszer. Totál elhűltem, mikor temetés napján, ott a temetőben mondta, hogy menjünk fel, összekészített egy csomó holmit, amit nekünk akar adni.

Hogy a viharba tudott ilyen hamar kitakarítani?

22. Enissa (válaszként erre: 13. - Kentaurcica)
márc. 8. 12:09

Apósom, addig járt a temetőbe, amíg ott usmertr meg az új feleségét, anyós halála után 6 hónappal.

1 év elteltével már a felesége volt.

Jól kiforgatta mindenből az öreget, eladatta vele a nyaralóikat, lakásukat, így lett vígözvegy a nami újból.

21. Shya (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
márc. 8. 11:32

Azt várnám, hogy olyan boldog legyen, amennyire csak lehet. Ehhez nem lenne szüksége a "felhatalmazásomra". Jó esetben tudja, ismer annyira, hogy mit gondolok erről. :)

" El tudnátok képzelni, hogy mással még meg tudná élni ugyanazt, mint veletek?" - nem. Egész egyszerűen nem ugyanaz az ember lenne mellette. Ez nem azt jelenti, hogy mással jobbat, vagy rosszabbat élne meg. Másmilyen lenne. Legalábbis szerintem.

Én kívánnám neki, hogy legyen egy szerető társa, de ez is az ő döntése kell, hogy legyen.

20. fokhagyma (válaszként erre: 9. - 55Judit)
márc. 8. 10:40
Én úgy gondolom, ez egyáltalán nem irányítás, sőt a szeretetnek egy igen nagy mélysége. Kevés ember rendelkezik azzal az érzéssel, hogy olyan nagyon szeret valakit, hogy akkor is jót kíván neki, ha valaki mással még boldog tud lenni. Kevés az ilyen, de van.
19. Channa* (válaszként erre: 13. - Kentaurcica)
márc. 8. 10:38

Semmi nem elvárható. Mindenki tegye azt, amihez kedve van.

Ha egy kapcsolat boldog, akkor a halál után is megmaradnak az emlékek, de ezt nem úgy kell megmutatni, hogy soha többet nem lesz boldog.

Tehát, én szétszóratom magam, nem akarok sírhelyet. Felesleges pénzkidobás és időtöltés a sírhoz kijárás. Nem jó az senkinek. A halottnak tök mindegy, az élőnek meg egy teher. Sírgondozás, hosszabbítás, stb.

Ez akkor is így van, ha azt mondjuk, hogy nem teher. Dehogy nem!

Én, a gyerekemnek is elmondtam, hogy ne legyen túl szomorú, ha meghalok. Nekem már mindegy lesz, ő meg maradjon boldog.

Nem szeretném, ha bárki azon pörögne, hogy ki kell menni a temetőbe, nem lehet már boldog.

18. tien (válaszként erre: 17. - 55Judit)
márc. 8. 10:14

Ezt csak én szeretném.

Férj közölte kb.egy napig ha kibírja nélkülem.

Sajnos vagy nem sajnos ,olyan kötődés van köztünk ami túlmutat mindenen.

Többek szerint szinte beteges ez a fajta szimbiózis.

17. 55Judit (válaszként erre: 16. - Tien)
márc. 8. 10:11

Na így, aranyos ez a vágy. 😊

Aki elvár, az nagy terhet rak az itt maradottra.

16. tien
márc. 8. 10:07
Szeretném ha nagyon boldog lenne,egy kedves aranyos nővel.
15. timycat (válaszként erre: 13. - Kentaurcica)
márc. 8. 09:59

Nekem ilyen elvárásom sincs, férjem viszont ahhoz ragaszkodik, hogy rendezett, gondozott sírja legyen. Ki érti ezt?

Szüleihez is heti szinten kijár 🤷‍♀️

14. timycat (válaszként erre: 12. - Kentaurcica)
márc. 8. 09:58
Férjem 27 évvel idősebb, tehát tök korán, ő akkor lehetett 55-60 között. Az én láncledobásom 3 éve volt, én még 40 alatt voltam akkor. Mondtam neki nyugodtan kerítsen helyettem valami tiptop fiatal menyecskét.
márc. 8. 09:52
Egy ilyen hosszú házasság után az azért elvárható, hogy ne felejtsen el teljesen, kijárjon a temetőbe, gondoljon rám rendszeresen, akkor is, ha új kapcsolatba kerül?
12. kentaurcica (válaszként erre: 11. - Timycat)
márc. 8. 09:51
Hány évesek voltatok, amikor ez először feljött a beszélgetéseitekben?
11. timycat (válaszként erre: 6. - Kentaurcica)
márc. 8. 09:48

Persze. Férjem mindig mondja, hogy reméli víg özvegy leszek, mikor én dobtam le a láncot ugyanezt kívántam neki csak fordított felállásban.

Halálom után nekem már ganz egál, így felőlem aztán hadd legyen boldog mindenki.

10. kentaurcica (válaszként erre: 9. - 55Judit)
márc. 8. 09:48
Szerintem ez nem irányítás. Egyébként nem biztos, hogy ha valakiben az az elvárás van, hogy gyászolja őt a párja élete végéig, akkor ezt ki is mondja neki szemtől szemben. Lehet, csak a lelke mélyén létezik ez a gondolat.
márc. 8. 09:43
Nem elég ha valaki életében tele van elvárásokkal, még halála után is irányítani akar? Milyen szeretet az ilyen?
8. fenevigye (válaszként erre: 6. - Kentaurcica)
márc. 8. 09:42
Szerintem erről nem szoktak beszélni, de előfordulhat.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook