Mézes is - krémes is (mézes-krémes) recept
75 perc
A Mézes is - krémes is (mézes-krémes) hozzávalói:
mézes lapokhoz
* 45 dkg liszt
* 15 dkg porcukor
* 1 késhegynyi szódabikarbóna
* 3 ek olvasztott zsír
* 4 ek olvasztott méz
* 1 egész tojás (villával felverve)
* 4 ek tej
töltelékhez
* 1/2 l tej
* 10 dkg búzadara
* 25 dkg margarin
* 20 dkg porcukor
* 2 cs. vaníliás cukor
* 1 tojássárga
* 20 dkg sárgabarack lekvár
csokoládémázhoz
* 20 dkg étcsokoládé
* 20 dkg vaj
A Mézes is - krémes is (mézes-krémes) elkészítési módja:
A tészta készítése: 1. A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, aprénként lehet bele picit tenni. 2. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük maragrinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.) Töltelék készítése: 1. A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint. Összeállítás: 1. A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük és megkenjük a lekvárral. 2. Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Margitanya, 2010. márc. 12. 14:17
A mézes is - krémes is (mézes-krémes) elkészítési módja és hozzávalói.