Piskóta alaptészta recept
A Piskóta alaptészta hozzávalói:6 egész tojás
6 evõkanál porcukor
6 púpozott evõkanál liszt (lehetõség szerint rétesliszt)
csipetnyi só
késhegynyi szódabikarbóna.
A Piskóta alaptészta elkészítési módja:
Az elsõ lépés, hogy a sütõt begyújtom és elõkészítem a tortaformát. Az alját kibélelem egy tiszta papírlappal, aminek pontosan akkorának kell lennie, mint a forma alja. A tojásfehérjékbõl kemény habot verek, majd apránként beleverem a cukrot, a sót, a szódabikarbónát és a tojások sárgáját. Ezután könnyedén belekanalazom a lisztet, majd belesimítom a masszát a formába és az elõmelegített, nem túl forró (illetve közepes hõmérsékletû) sütõbe tolom. (180-200 °C-os hõmérsékletû legyen.) 30-35 percig sütöm, majd a tûpróbával ellenõrzöm, hogy a közepe is átsült-e már. A megsült piskóta tapintásra rugalmas, a teteje nem horpad be. A nyitott sütõajtónál hagyom langyosra hûlni, csak ezután borítom rá egy gyengén meglisztezett deszkára. (A forma oldalától késsel elválasztom, és aztán borítom ki.) A papírt lehúzom róla, majd teljes kihûlése után vágom csak fel.
A tepsi mérete 30*50 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. nov. 19. 00:02
A piskóta alaptészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.