Tepertõs csusza recept
A Tepertõs csusza hozzávalói:30 dkg csuszatészta,
20 dkg libatepertõ,
2 dl tejföl,
só, törött bors,
10 dkg juhtúró,
5 dkg szalonnapörc.
A Tepertõs csusza elkészítési módja:
A tésztát a szokásos módon, sós, forrásban lévõ vízbe téve megfõzöm. Közben a tepertõt ledarálom, összekeverem a juhtúróval, a sóval, a borssal és a tejföllel. A leszûrt fõtt tésztát megforgatom a tepertõs öntetben. Ezután az egészet forró sütõben addig pirítom, amíg a tetején ropogós kéreg nem keletkezik. Tálalás elõtt kevés szalonnapörccel meghintem.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. nov. 6. 16:00
A tepertõs csusza elkészítési módja és hozzávalói.