Magyaros körömpörkölt recept
A Magyaros körömpörkölt hozzávalói:3-4 köröm,
2 fej vöröshagyma,
1 evõkanál pirospaprika (aki szereti, csípõset is tehet bele),
2 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál vegeta,
kevés só.
A Magyaros körömpörkölt elkészítési módja:
A megtisztított körmöket kuktafazékba rakom, majd gyengén sózott vízben olyan puhára fõzöm, hogy a csontok kicsúszhassanak belõle. Levébõl kiveszem, az összes csontot eltávolítom, és a húst félreteszem. A vöröshagymát tisztítás után apróra metélem, az olajon üvegesre fonnyasztom, ezután a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát, a vegetát és a borsot. Ráöntök két evõkanál köröm-fõzõlevet, majd a tûzre visszateszem. Rádobom a kicsontozott, darabokra vágott húst, a felszeletelt zöldpaprikát meg a paradicsomot és annyi fõzõlével öntöm fel, amennyi majdnem ellepi. Fedõ alatt pár percig forralom. Sós vízben fõtt burgonya és ecetes savanyúság illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. nov. 6. 15:41
A magyaros körömpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.