Rakott csirke juhtúróval recept
A Rakott csirke juhtúróval hozzávalói:2 csirkemell,
25 dkg juhtúró,
4 dl tejföl,
1 csomag csuszatészta,
5 dkg füstölt szalonna,
1 tojás,
mustár,
só,
feketebors,
1 evőkanál olaj
A Rakott csirke juhtúróval elkészítési módja:
A tésztát forró vízben főzd ki, és szűrd le. Szeleteld fel a füstölt szalonnát. A juhtúrót és a tejfölt keverd ki, majd add hozzá a tojást, és kevés borssal és néhány kockányi angolszalonnával dolgozd össze. Csíkozd fel a csirkét, majd süsd elő. Egy tűzálló tál aljára tegyél néhány szelet szalonnát, erre jön egy réteg tészta, majd a csirke, utána pedig a juhtúrós öntet. Szórhatsz rá néhány kocka szalonnát is. Folytasd a rétegezést úgy, hogy az öntet maradjon legfelül. Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd egy órán át.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. márc. 22. 14:47
A rakott csirke juhtúróval elkészítési módja és hozzávalói.