Rakott krumpli Belga módra recept
A Rakott krumpli Belga módra hozzávalói:1 kg krumpli,
30 dkg sajt,
10 dkg vaj,
só.
A Rakott krumpli Belga módra elkészítési módja:
Vágd a nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikára, és fektess le egy réteg krumpli karikát egy kivajazott tűzálló tál aljára. Sózd meg a krumpli réteget, szórd meg apró vajdarabkákkal, majd nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel borítsd be. A sajtra megint rakj krumplit, hintsd meg pici sóval, vajdarabkákkal, ezután újra a sajt következik. Folytasd addig a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mindenképpen sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek. A tálat szorosan fedd be alufóliával, és forró sütőben körübelül 50 percig süsd. Végül pedig az alufóliát levéve 10 percig pirítsd a sütőben. Tálald valamilyen savanyúsággal.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. márc. 18. 17:24
A rakott krumpli belga módra elkészítési módja és hozzávalói.