Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Cipóban sült füstölt csülök recept

Cipóban sült füstölt csülök recept

A Cipóban sült füstölt csülök hozzávalói:
A tésztához:
25 dkg liszt
25 dkg vaj
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
2 dl olaj
1 kg-os füstölt csülök
A töltelékhez:
1 nagy vöröshagyma
20 dkg csiperke
10 dkg füstölt sonka
20 dkg szeletelt bacon

1 mokkáskanál őrölt bors
1 mokkáskanál gyömbér
5 dkg vaj
2 dl tejföl
1 db nyers tojás
1 egész tojás a bekenéshez


A Cipóban sült füstölt csülök elkészítési módja:
Lisztből, vajból, élesztőből, sóval, langyos tejjel készíts közepes keménységű tésztát. Míg előkészíted a húst, a tésztát keleszd meleg helyen. Az olajat forrósítsd fel, a hús minden oldalát süsd elő, levével locsolva. A hagymát, a gombát, a sonkát vágd apróra, és a hús zsiradékján párold meg. Mikor kihűlt, keverd hozzá a tejfölt és a tojást. A tésztát nyújtsd vékony lappá, a húsnak megfelelően. A füstölt szalonnát vágd vékony csíkokra, és a felét terítsd rá a tésztára. A csülköt csontozd ki, és vágd két szeletre, majd helyezd a tésztára, és kend rá a tölteléket. Helyezd rá a másik szelet húst. Mindkét szeletnek a bőrnélküli oldala legyen belül. Tetejét borítsd be a maradék szalonnával. Az egészet göngyöld be a tésztába. Végeit hajtsd alulra, hogy a szaft ne folyjon ki. Helyezd olvasztott vajjal kikent sütőedénybe. Tetejét villával szurkáld meg, egy felvert tojás sárgájával kend be, 10 percig magas hőmérsékleten, majd 1 órán át lassan süsd. Hústűvel ellenőrizd. Kicsit hagyd kihűlni, majd szeleteld fel.


Kategória: Egytálételek receptjei


A cipóban sült füstölt csülök elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook