Rakott túrós galuska recept
A Rakott túrós galuska hozzávalói:
Ahány személy, annyiszor:
10 dkg túró
10 dkg liszt
1 tojás
só
víz
(A végén még hagyma, szalonna tejföl)
A Rakott túrós galuska elkészítési módja:
Fentieket összekeverjük, lazább legyen, ne kemény, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük. Tűzűlló edényt kivajazunk, egy réteg galuskát elterítünk, pirított hagymát és sült szalonnát rétegezünk rá, meglocsoljuk tejföllel. Aztán megint galuska, hagyma, szalonna, tejföl, amíg el nem fogy. Sütőben átsütjük.
Nagyon finom, de sajnos nem fogyókúrás étel.
Jó étvágyat!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 1366d1807f, 2008. márc. 17. 18:00
A rakott túrós galuska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.