Tarka kevert kuglóf recept
A Tarka kevert kuglóf hozzávalói:30 dkg cukor
16 dkg margarin
5 tojás sárgája
reszelt citromhéj
30 dkg liszt
1 sütőpor
2 dl tej
5 tojás fehérje
3 evőkanál kakaó
A Tarka kevert kuglóf elkészítési módja:
Cukrot + margarint + tojás sárgákat kikeverjük habosra. A lisztben elkeverjük a sütőport, és a tejjel együtt felváltva hozzáadjuk. Hozzáadjuk az 5 fehérjéből felvert habot is. Az adag felét beleöntjük a margarinnal kikent és belisztezett kuglóf formába. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót (ha szükséges egy csöpp tejet önthetünk bele), és körbe ráöntjük az előző adagra. A legkisebb lángon 50-55 perc, de mindenképpen tűpróbáig.
Én szoktam egy kis alufóliát a sütőbe tenni, mert volt már, hogy a közepén kifolyt. Így könnyen el lehet távolítani.
A kakaós rész szép mintázatot ad a kuglófnak szeletelésnél.
Kókuszreszelékkel is készítettem már, akkor kevesebb lisztet tettem bele. Lehet mazsolát is beletenni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 1366d1807f, 2008. febr. 11. 17:57
A tarka kevert kuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.