Csokifelfújt recept
A Csokifelfújt hozzávalói:10 dkg étcsokoládé,
2 tojás,
2 tojásfehérje,
10 deka cukor,
1 teáskanál vanília-aroma,
a formák kikenéséhez puha vaj és liszt .
A Csokifelfújt elkészítési módja:
Bekapcsolom a sütőt 180 C-ra (gázsütőn x-es fokozat), és kivajazok, kilisztezek 6 darab 1½ decis kerámiatálkát. A darabokra tört étcsokit gyenge gőz fölött kevergetve megolvasztom, aztán félreteszem. Miközben kihűl, feltöröm az egész tojásokat: a tojásfehérjéket és a tojássárgájákat külön-külön engedem bele egy-egy tálba. A 2 tojásfehérjéhez ezután hozzáadok még kettőt, és robotgéppel lágy habot verek belőle. A félkész habhoz apránként hozzászórom a cukor 2/3-át, és addig verem tovább, míg fényes és kemény lesz. Visszatérek a kihűlt, olvadt csokihoz. Kézi habverővel hozzákeverem a tojássárgájákat és a vanília-aromát, majd alaposan eldolgozom őket. A vaníliás-tojássárgás csokit utána fakanállal óvatosan összeforgatom a kemény habbal, és a felfújt-masszát szétosztom az előkészített kerámiatálkákban. A csokifelfújtat 18-20 perc alatt megsütöm a meleg sütőben. 6 adag lesz belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. febr. 11. 14:19
A csokifelfújt elkészítési módja és hozzávalói.