Ördögi csokitorta recept
Az Ördögi csokitorta hozzávalói:5 deka dió
15 deka liszt
1 teáskanál sütőport
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
5 deka cukrozatlan kakaópor
15 deka puha vaj
25 deka cukor
2 db tojás
eper vagy málna a díszítéshez
vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez
10 deka étcsokoládé
Az Ördögi csokitorta elkészítési módja:
Első lépésként kivajazom, kilisztezem a tortaformát, aztán a diót száraz serpenyőben illatosra pirítom és miután kihűlt, megőrölöm. Jöhet a tészta összeállítása. Egy nagy keverő tálba összekeverem a lisztet, a diómorzsát, a sütőport, majd jöhet a szódabikarbóna és végül a nagy csipet só. Egy kisebb tálkában 2 deci meleg vízben feloldom a kakaóport. Előveszem a kézi robotgépemet, és a puha vajat habosra keverem a cukorral, majd egyenként hozzáadogatom a tojásokat is. A cukros-tojásos vajba fakanállal ügyesen összedolgozom a diós lisztkeveréket és a kakaós vizet. Végül a kész masszát egyenletesen elosztom a tortaformába, és 175 fokon 30-35 percig sütöm. Ha elkészültem a tortával megkenem a gőz fölött megolvasztott étcsokoládéval. Tálalás előtt tejszínhabbal és gyümölccsel díszítem.
A csokimázba rumot vagy konyakot is tehetünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Krysty, 2007. júl. 2. 07:14
Az Ördögi csokitorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.