Csokis tallérok recept
15 perc
A Csokis tallérok hozzávalói:
15 deka liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
fél teáskanál szódabikarbóna
negyed teáskanál fahéj
10 deka étcsoki
10 deka puha vaj
15 deka cukor
1 tojás
A Csokis tallérok elkészítési módja:
Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6os fokozat),és egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk. A lisztet és a kakaót égy tálba tesszük és hozzáadjuk a szódabikarbónátés a fahéjat.Aztán egy késsel morzsányi darabokra vágjuk a csokit és hozzászórjuk a kakaós liszthez.Utána előveszünk egy másik tálat , és robotgéppel habosra verem benne a puha vajat a cukorral és a tojással.A két tál tartalmát összekeverjük és az így keletkezett tásztából diónyi golyókat formálunk , ezeket kb. 4 centi átmérőjű és fél centi vastagságú korongokká formálunk.Ezeket 2-3 centire egymástól helyezzük el a tepsin.12-14 perc alatt sülnek meg.Kb 20 tallér lesz belőle.
Ha sülés közben a tallérok összenőnek még melegen egy tompa élű késsel el lehet választani őket
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: novak_zsofi, 2006. dec. 24. 09:22
A csokis tallérok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.