Tejkrém szelet recept
A Tejkrém szelet hozzávalói:A tésztához
1 kk szódabikarbóna
40 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
2 ek méz
5 dkg vaj (vagy margarin)
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 db tojás
A krémhez
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
7 dl tej
1 evőkanál finomliszt
3 dl tejföl
3 csomag tejszínízű pudingpor
A tetejére
10 dkg tortabevonó
0.5 dl napraforgó olaj
1 teáskanál porcukor (ha szükséges)
A Tejkrém szelet elkészítési módja:
A tojást, a kakaót, a mézet, a vajat vagy sütőmargarint és a porcukrot gőz fölött összekeverjük. Ha langyosra kihűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd két lapot sütünk belőle. A két lapot az előmelegített, forró sütőben sütjük, a következő képpen. A gáztepsi hátát beolajozzuk, majd sütőpapírral takarjuk be, azt szintén beolajozzuk, és azon nyújtjuk ki a tészta felét. A sütési idő kb. 5-7 perc laponként. Vigyázat, könnyen megég a magas cukortartalom miatt! Ráadásul nehezen vehető észre, mert a tészta barna. A megsült lapot sütőpapírral együtt csúsztassuk le a tepsi hátáról, forrón puha, könnyen alakítható, kihűlve nagyon kemény és törékeny lesz. Sütőpapírral együtt halmozzuk egymásra a két lapot, és így hagyjuk kihűlni. 3 lapban is süthető. A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Kihűtjük. A kihűlt pudingos krémet kikeverjük a margarinnal, cukorral és a tejföllel csomómentesre. A krémet a két lap közé töltjük. 1 napon keresztül hideg helyen hagyjuk összeérni! Ilyenkor a tészta piskóta-szerűre puhul. A keserű tortabevonó csokit gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük a 1/2 dl olajjal, majd a tészta tetejére öntve, határozott mozdulatokkal és gyorsan egy lapos, széles késsel egyenletesen elsimítjuk! Ezután már ne simogassuk, mert ahogy fagy a csoki, odakaphatja a kést, és mattá, töredezetté válhat. Ha csoki megszilárdult, hasáb vagy rombusz alakúra vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. dec. 21. 06:56
A tejkrém szelet elkészítési módja és hozzávalói.