Vaniliás-mézes szelet recept
A Vaniliás-mézes szelet hozzávalói:Tésztához:
400 g finomliszt
200 g porcukor
50 g vaj
2 tojás
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 kk. őrölt fahéj
Krémhez:
3 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
200 g porcukor
250 g vaj vagy margarin
1 cs. vaníliás cukor
1 kk. őrölt fahéj
A Vaniliás-mézes szelet elkészítési módja:
1. A tésztához gőz felett megolvasztom a vajat, majd hozzákeverem a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat is, és addig kevergetem, míg egyneművé nem válik. Végül hozzáadom a szódabikarbónával elkevert lisztet is, és alaposan összegyúrom a tésztát.Folpackba csomagolom, és egy órára a hűtőbe teszem. 2. Amíg hűl, elkészítem a krémet. A pudingporokat 1-2 evőkanál tejjel simára keverem, majd a maradék tejjel sűrűre főzöm. A margarint kikeverem a porcukorral és a vaníliás cukorral, és a fahéjjal együtt a teljesen kihűlt pudinghoz keverem. 3. A tésztát 3 egyenlő részre osztom, és egyenként vékony lapokat nyújtok, villával megszurkálom, hogy ne hólyagosodjon fel sütés közben. Lisztezett, zsírozott tepsi hátulján 170 fokon, kb. 8 – 10 perc alatt készre sütöm (a mézes lapok nagyon gyorsan megsülnek!). 4. A lapokat megtöltöm a krémmel, és egy éjszakát állni hagyom. Másnap megpuhul, és szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve tálalom.
Tipp: Porcukor helyett olvasztott csokival is díszíthetjük a tetejét. 10 dkg olvasztott csokoládét gőz fölött vajjal felolvasztunk, és a megtöltött sütemény tetejére simítjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: lolita13, 2012. ápr. 5. 18:59
A vaniliás-mézes szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.