Almás szottyos kifli recept
Az Almás szottyos kifli hozzávalói:8 graham kifli
2 alma
4 tojás sárgája
5 dl tej
édesítő
fahéj
durvára tört dió
vaj
Az Almás szottyos kifli elkészítési módja:
A kiflit felkarikázunk. Az almát lereszeljük, majd kicsit kinyomkodjuk. A tojás sárgáját elkeverjük az édesítővel a fahéjjal, a tejjel és folyamatos kevergetés mellett vízgőz fölött besűrítjük. Egy tűzálló tálat vastagon kivajazunk és egyenletesen beleterítjük a kiflikarikákat, majd megöntözzük a tejes-tojásos löttyel. Hagyjuk, hogy megszívják magukat. Rárakjuk az almát, megszórjuk a dióval, és 180 fokon megsütjük.
Ne szárítsuk ki, mert jellegét veszti.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2012. ápr. 5. 18:16
Az almás szottyos kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.