Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás szottyos kifli recept

Almás szottyos kifli recept

Az Almás szottyos kifli hozzávalói:
8 graham kifli
2 alma
4 tojás sárgája
5 dl tej
édesítő
fahéj
durvára tört dió
vaj


Az Almás szottyos kifli elkészítési módja:
A kiflit felkarikázunk. Az almát lereszeljük, majd kicsit kinyomkodjuk. A tojás sárgáját elkeverjük az édesítővel a fahéjjal, a tejjel és folyamatos kevergetés mellett vízgőz fölött besűrítjük. Egy tűzálló tálat vastagon kivajazunk és egyenletesen beleterítjük a kiflikarikákat, majd megöntözzük a tejes-tojásos löttyel. Hagyjuk, hogy megszívják magukat. Rárakjuk az almát, megszórjuk a dióval, és 180 fokon megsütjük.

Ne szárítsuk ki, mert jellegét veszti.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás szottyos kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook