Almás-diós rakott metélt recept

50 dkg alma
25 dkg metélt
15 dkg durvára tört dió
10 dkg porcukor
6 dkg vaj
4 tojás
2 evőkanál baracklekvár
1 citrom
1 kiskanál fahéj
zsemlemorzsa
Az Almás-diós rakott metélt elkészítési módja:
A tésztát kifőzzük. Az almát lereszeljük, citromlével, fahéjjal ízesítjük. A tojássárgáját elkeverjük a porcukorral és a vajjal, a tésztához adjuk, majd belekeverjük az almát is. Egy jénait vajazunk, morzsázunk, beleöntjük a tésztás masszát, rászórjuk a diót, majd a felvert, lekvárral ízesített tojásfehérje habbal az egészet beborítjuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2012. ápr. 2. 13:35
Az almás-diós rakott metélt elkészítési módja és hozzávalói.