Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Felhőkarcoló szelet recept

Felhőkarcoló szelet recept

A Felhőkarcoló szelet hozzávalói:
Lapokhoz:

Mákos:

6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál mák
1 tojás
2 kiskanál szódabikarbóna
2,5 dl tejföl

Kakaós:

6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál holland kakaópor
1 tojás
2 kiskanál szódabikarbóna
2,5 dl tejföl

Diós:

6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál durvára tört dió
1 tojás
2 kiskanál szódabikarbóna
2,5 dl tejföl

Krém:

1 liter tej
2 csomag vaníliás cukor
8 evőkanál búzadara
25 dkg vaj
25 dkg porcukor

Tetejére:
5 dkg étcsokoládé reszelék


A Felhőkarcoló szelet elkészítési módja:
A lapokhoz a felsorolt hozzávalókat egy fakanállal egynemű masszává keverjük, ha úgy ítéljük meg, hogy kell még tejföl hozzá, nyugodtan tegyünk, mivel a liszt minőségétől is függ, hogy mennyit vesz fel. Amikor elkészültek, szépen egymás után 200 fokon tűpróbáig süssük őket, nagyjából 15-20 perc, mire egy lap készre sül. készítsük el a krémet hozzá. A tejet és a búzadarát a vaníliás cukorral főzzük meg, mintha csak sima tejbegrízt készítenénk, majd amikor kész, tegyük félre, és hűtsük ki teljesen. Amíg sültek a lapok, én hideg vízbe tettem a lábast amiben főztem, így teljesen kihűlt mire újra elő kellett vennem. A vajat és a porcukrot keverjük habosra, és a már teljesen kihűlt tejbegrízbe keverjük bele elektromos habverő segítségével, hogy csomómentes legyen. Amikor minden készen áll és a lapok is kihűltek, kezdjük el szépen összepakolni őket, nekünk tetszőleges sorrendben.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A felhőkarcoló szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook