Felhőkarcoló szelet recept
A Felhőkarcoló szelet hozzávalói:Lapokhoz:
Mákos:
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál mák
1 tojás
2 kiskanál szódabikarbóna
2,5 dl tejföl
Kakaós:
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál holland kakaópor
1 tojás
2 kiskanál szódabikarbóna
2,5 dl tejföl
Diós:
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál durvára tört dió
1 tojás
2 kiskanál szódabikarbóna
2,5 dl tejföl
Krém:
1 liter tej
2 csomag vaníliás cukor
8 evőkanál búzadara
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
Tetejére:
5 dkg étcsokoládé reszelék
A Felhőkarcoló szelet elkészítési módja:
A lapokhoz a felsorolt hozzávalókat egy fakanállal egynemű masszává keverjük, ha úgy ítéljük meg, hogy kell még tejföl hozzá, nyugodtan tegyünk, mivel a liszt minőségétől is függ, hogy mennyit vesz fel. Amikor elkészültek, szépen egymás után 200 fokon tűpróbáig süssük őket, nagyjából 15-20 perc, mire egy lap készre sül. készítsük el a krémet hozzá. A tejet és a búzadarát a vaníliás cukorral főzzük meg, mintha csak sima tejbegrízt készítenénk, majd amikor kész, tegyük félre, és hűtsük ki teljesen. Amíg sültek a lapok, én hideg vízbe tettem a lábast amiben főztem, így teljesen kihűlt mire újra elő kellett vennem. A vajat és a porcukrot keverjük habosra, és a már teljesen kihűlt tejbegrízbe keverjük bele elektromos habverő segítségével, hogy csomómentes legyen. Amikor minden készen áll és a lapok is kihűltek, kezdjük el szépen összepakolni őket, nekünk tetszőleges sorrendben.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. okt. 31. 08:09
A felhőkarcoló szelet elkészítési módja és hozzávalói.