Karácsonyi svéd sütemény (Pepperkakor) recept
A Karácsonyi svéd sütemény (Pepperkakor) hozzávalói:55 dkg liszt
30 dkg sütőmargarin
2 db tojás sárgája
10 dkg porcukor vagy darált barna cukor
10 dkg méz
1/2 evőkanál szegfűszeg
1/2 evőkanál fahéj
1/2 kiskanál szerecsendió
1/2 kiskanál gyömbér
1 kiskanál sütőpor
4 dkg kakaó
A Karácsonyi svéd sütemény (Pepperkakor) elkészítési módja:
A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. A többi anyagot hozzáadva határozottan összegyúrjuk. A kész masszát pihentetjük min. 3 órát, de legfeljebb 1 napot. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vékonyságúra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 5-6 percig sütjük. Kihűlés után tálalhatjuk. Jó étvágyat!
A recept Jatina-tól származik
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. dec. 7. 15:21
A karácsonyi svéd sütemény (pepperkakor) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.