Almás, mazsolás crumble recept
Az Almás, mazsolás crumble hozzávalói:* 4 csésze vékonyra szeletelt alma
* 1 1/2 csésze rumba áztatott mazsola
* 2 teáskanál citromlé
* 1/2 csésze liszt
* 1/2 csésze aprított dió, vagy mogyoró
* 1/3 csésze barna cukor/kr.cukor
* 1/3 csésze zab vagy rizspehely
* 1/3 csésze sütőmargarin
Az Almás, mazsolás crumble elkészítési módja:
A sütőt 190ºC-ra előmelegítjük. A tepsit kikenjük zsiradékkal. Az almát összekeverjük, a mazsolával, a citromlével és az előkészített tepsi aljára terítjük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a mogyorót, vagy diót és a zab, vagy rizspelyhet. Ezután a vajat adjuk hozzá, és jól elkeverjük. A tészta masszát egyenletesen az almára szórjuk. 190 fokon kb. 45 percig sütjük, amíg az alma puha nem lesz.
Nagyon finom...
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. nov. 19. 16:02
Az almás, mazsolás crumble elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.