Flódni recept
90 perc
A Flódni hozzávalói:
Liszt 50dkg
Vaj 25dkg
Porcukor 10dkg
Tojássárgája 3
Fehérbor 1dl
-Az almatöltelékhez:
Savanykás alma 80dkg
Méz 2evőkanál
Citrom 1
Fahéj
Szegfűszeg
-A máktöltelékhez:
Mák 20dkg
Cukor 10dkg
Mazsola 5dkg
Fehérbor 1dl
-A diótöltelékhez:
Dió 20dkg
Cukor 10dkg
Mazsola 5dkg
Fehérbor 1dl
-A lekenéshez:
Tojás 1
A Flódni elkészítési módja:
A lisztet morzsold el a vajjal, majd a cukorral, a tojássárgákkal meg a fehérborral gyúrd össze. Csomagold fóliába és tedd a hűtőbe pihenni, míg a töltelékek elkészülnek. Az almákat tisztítsd meg, káposztareszelőn reszeld le. Locsold meg a citrom levével, hints bele kevés fahéjat, szegfűszeget, és édesítsd mézzel. A mákos töltlékhez a mákot forrázd le a borral, keverd el a cukorral meg a mazsolával. A diós tölteléket is a mákoshoz hasonlóan készítsd el. Egy magas falú kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztát oszd 4 részre, egyenként nyújtsd tepsi nagyságúra.Fektess egy tésztalapot a tepsibe, simítsd rá a diós tölteléket. Erre a következő lap és a máktöltelék kerül, majd ismét tészta és a reszelt alma. Borítsd be az utolsó lappal, szurkáld meg villával és kend le felvert tojással.
Előmelegített sütőbe kell tenni, és 170 fokon aranyszínűre sütni.
Kihűlve szeleteld!
Van ahol borban párolt, vékonyan felszelt almát tesznek a töltelékbe. Érdemes úgy is kipróbálni.
Nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d3edebbda4, 2006. nov. 11. 21:09
A flódni elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.