Karácsonyi borleves recept
A Karácsonyi borleves hozzávalói:» 1/2 liter savanykás fehérbor
» 1/2 liter víz
» 1 mokkáskanál szegfüszeg
» 1 mokkáskanál fahéj
» 2 vaníliás cukor
» 10 dkg porcukor
» 5 tojás
» 1 citrom héja
» 1 evőkanál liszt
A Karácsonyi borleves elkészítési módja:
Forraljuk fel a vizet 1 dl borral és a fűszerekkel. Ezalatt a tojássárgákat keverjük ki a cukrokkal és a liszttel, majd adjuk hozzá a maradék bort. Ha felforrt, a fűszeres levet szűrjük le és az egészet lassú tűzön kb. 10 percig, hogy a liszttől besűrűsödjön, kevergetve forraljuk.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 3c6e1a663f, 2009. dec. 2. 13:09
A karácsonyi borleves elkészítési módja és hozzávalói.