Galyasági almaleves hidegen recept
30 perc
A Galyasági almaleves hidegen hozzávalói:
50-60 dkg. savanykás alma,
3 evőkanál kristálycukor,
csipetnyi só,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 mokkáskanálnyi őrölt szegfűszeg,
4 dl. joghurt,
2 dl. fehér bor,
víz
A Galyasági almaleves hidegen elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és a húsát lereszeljük. A bort kb. 1 dl. vizzel feleresztjük, hozzáadjuk a fűszereket és 5-6 percig forraljuk. Tűzről levéve visszahűtjük. A joghurtot csipetnyi sóval és a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a langyos, fűszeres lét, beletesszük a lereszelt almát és az egészet leturmixoljuk. Ha sürű, kevés borral hígítjuk. A kész levest meghülés után hűtőbe tesszük és hidegen kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 12. 17:30
A galyasági almaleves hidegen elkészítési módja és hozzávalói.