Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Galyasági almaleves hidegen recept

Galyasági almaleves hidegen recept

Elkészítési idő 30 perc

A Galyasági almaleves hidegen hozzávalói:
50-60 dkg. savanykás alma,
3 evőkanál kristálycukor,
csipetnyi só,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 mokkáskanálnyi őrölt szegfűszeg,
4 dl. joghurt,
2 dl. fehér bor,
víz


A Galyasági almaleves hidegen elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és a húsát lereszeljük. A bort kb. 1 dl. vizzel feleresztjük, hozzáadjuk a fűszereket és 5-6 percig forraljuk. Tűzről levéve visszahűtjük. A joghurtot csipetnyi sóval és a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a langyos, fűszeres lét, beletesszük a lereszelt almát és az egészet leturmixoljuk. Ha sürű, kevés borral hígítjuk. A kész levest meghülés után hűtőbe tesszük és hidegen kínáljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A galyasági almaleves hidegen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook