Gombapaprikás bográcsban recept
35 perc
A Gombapaprikás bográcsban hozzávalói:
60 dkg. vegyes erdei gomba,
10 dkg. sós szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
só.
csipetnyi őrölt fekete bors,
2 dl. tejföl,
1 kiskanál fűszerpaprika,
1 evőkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
A Gombapaprikás bográcsban elkészítési módja:
szalonnát apró kockára cágjuk, zsirját killvasztjuk. Belerakjuk a finomra vágott vöröshagymát, kevés vizet aláöntve parázs fölött pároljuk, mindaddig amíg zsirjára sül. Hozzáadjuk a gombát, sózzunk, csipetnyi borssal ízesítünk, fűszerpaprikávalamit szinezünk és továbbra is lassú tűzön addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Ekkor a lisztet a tejföllel és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel elkeverjük és az ételhez adjuk. Kiforralás után friss kenyérrel, külön kifőtt rizzsel vagy galuskával tálaljuk.
A sós szalonna helyett alkalmazhatunk olajat, vajat, margarint vagy sertészsírt is.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 12. 16:52
A gombapaprikás bográcsban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.