Eperbólé jégkockával recept
20 perc
Az Eperbólé jégkockával hozzávalói:
1 kg. földi eper,
25 dkg. porcukor,
1,4 liter fehér bor,
1 üveg pezsgő,
3 dl. szénsavas ásványvíz,
Tálaláshoz jégkockák.
Az Eperbólé jégkockával elkészítési módja:
A földi epert megmossuk, megtisztítjuk, tálra tesszük és megszórjuk a porcukorral. Hűtőbe tesszük 2 órára.Ezt követően hűtött borral, a pezsgővel és az ásványvízzel összeöntjük és óvatosan összekeverjük. A gyümölcsöt és a folyadékot egyenletesen osszuk el a poharakban. Mindig hidegen kínáljuk.
Az egyik üveg fehér bor helyett tehetünk vörös bort is.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 12. 09:30
Az eperbólé jégkockával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.