Zöldborsós lecsó debrecenivel recept


1 nagy fej vöröshagyma,
4 db. húsos zöldpaprika,
3 szem nagyobb, érett pasradicsom,
3 evőkanál étolaj,
20 dkg. zöldborsó kifejtve,
1 csokor zöldpetrezselyem,
20 dkg. rizs,
só,
őrölt feketebors,
1 liter víz.
A Zöldborsós lecsó debrecenivel elkészítési módja:
A vöröshagymát finomra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk, a zöldpaprikákat szeleteljük. Előbb a vöröshagymát, majd a többi zöldségfélét is a forró olajon megpároljuk. Felöntjük vizzel és hozzáadva a megtisztított, megmosott rizst és a zöldborsót is tovább főzzük.Közben izlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor a rizs megpuhult belerakjuk a felkarikázott debrecenit és az apróra vágott zöldpetrezselymet. Ha jól átmelegedett tálaljuk.
A debreceni helyett alkalmazhatunk kolbászt, krinolint, szafaládét vagy virslit is.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 11. 14:03
A zöldborsós lecsó debrecenivel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.