Gombamártás recept


20 dkg. gomba ( lehet vegyesen erdei gomba is),
2 evőkanál étolaj,
1 dl. tejszín,
1 dl. tejföl,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 evőkanál liszt,
só,
őrölt fekete bors,
1 csokor zöldpetrezselyem
A Gombamártás elkészítési módja:
A finomra vágott vöröshagymát aforró olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a vékonyan felszeletelt gombát. Sózzuk, és saját levében pároljuk puháraí. Közben a lisztet a tejföllel, a tejszinnel és ,ég kb. 1 deciliter vízzel simára keverünk, majd ráöntjük a gombára.Sózzuk, borsozzuk és kevergetve besűritjük. A végén a finomra vágott petrezselymet is belekeverjük, s pár percig tovább forraljuk.
Kiváló húsokhoz, halakhoz, zöldségekhez és tésztafélékhez is.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 10. 08:09
A gombamártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.