Húsos, gombás fasirt recept
45 perc
A Húsos, gombás fasirt hozzávalói:
50 dkg. marhahús,
50 dkg. sertéshús,
10-15 dkg. gomba ( tinórú, csiperje, sárga rókagomba,de lehet másfajta is)
1 nagy fej vöröshagyma,
3 evőkanál zsiradék ( étolaj, sertészsir),
1 csokor zöldpetrezselyem,
1 tojás,
2 db. száraz zsemle,
só,
őrölt fekete bors,1 db, tojás fehérje,
zsemlemorzsa szükség szerint.
A kisütéshez: forró olaj
A Húsos, gombás fasirt elkészítési módja:
A kétféle húst ledaráljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk ( vagy lereszeljük) és a zsirasdékon a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, felaprózott gombával pároljuk s végül a darált húshoz tesszük. A masszához hozzáadjuk a vízben áztatott és alaposan kifacsart zsemléket. Sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával szinezzük és a felvert tojással együtt alaposan összekeverjük. Pogácsákat formázunk, amit előbb a tojásfehérjében megforgatunk, majd átforgatjuk a zsemlemorzsában is. Forró olajban kisütjük.
Mindenféle főzeléknek alkalmas feltéte, de körettel önállóan is fogyasztható. Ha lehet, akkor csak egyféle gombát alkalmazzunk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 9. 05:13
A húsos, gombás fasirt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.