Gyergyói gulyásleves recept
45 perc
A Gyergyói gulyásleves hozzávalói:
40 dkg. marha-vagy sertéshús,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál sertészsír,
1 kiskanál fűszerpaprika,
só,
őrölt feketebors,
1 db. tojás,
20 dkg. liszt,
őrölt köménymag,
tejföl izlés szerint
A Gyergyói gulyásleves elkészítési módja:
A húst felkockázzuk. A vöröshagymát finomra vágjuk és a zsiradékban szalmasárgára mewgpiritjuk. Hozzáadjuk a húst, és kevés vizet is aláöntve fehéredésig piritjuk, majd meghintjük fűszerpaprikával. Felengedjük vizzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig főzzük, amig megpuhul. Ekkor tojásból,lisztből és kevés vízből csipetke tésztát gyúrunk, amit ujjnyi vastagra sodrunk, majd éles késsel aprózzuk és a leveshez adjuk A kászrefőzéskor kevés őrölt köménymaggal megszórjuk, a levest felrottyantjuk. Tálaláskor tejfelt kínáljunk hozzá.
Gazdagitják hirip ( tinórú) gombával is, amit a hússal együtt piritanak.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 9. 04:57
A gyergyói gulyásleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.